Hier vind je op bijna al je vragen antwoord

Veelgestelde vragen

FAQ

1.- Hoe kan ik voor zwemlessen inschrijven?
Dit kan via de receptie van het sportcentrum of u kunt via de website een inschrijfformulier downloaden en opsturen.

2.- Is er een wachtlijst?
Er is een wachtlijst van minimaal 4 maanden.

3.-Wat houdt kind gerichte zwemlessen in?
Zwemlessen die aansluiten aan de belevingswereld van de kinderen.

4.- Kan ik bij de zwemles kijken?
Wij beschikken over een kijkruimte met stroompunten en gratis Wi-Fi, waarvandaan u kunt kijken naar de les van uw kind. De eerste les mag u aan het bad de hele les kijken, daarna is er 1x in de 2 maanden een openzwemles waarbij u het laatste half uur aan het bad mag komen kijken.

5.- Kan ik oefenen met mijn kind?
Op vertoon van een geldige leskaart kunt u tijdens de recreatieve zwemuren oefenen met uw kind. Uw kind zwemt dan gratis. Op vertoon van een geldige leskaart kunt u lesmaterialen lenen. Door zelf te oefenen is het mogelijk om het traject naar het zwemdiploma te versnellen.

6.- Wat is een goede leeftijd om met de zwemles te starten?
Vier jaar en drie maanden is een goede leeftijd om mee te starten, het is wel verschillend per kind. Dit ligt met name aan de ontwikkeling en concentratie van een kind.

7.- Hoe lang duurt het voordat een kind zijn diploma haalt?
Gemiddeld hebben kinderen 58 klokuren nodig om een A diploma te kunnen halen. Voor diploma B staan gemiddeld 16 klokuren. En voor C staan ook gemiddeld 16 klokuren.

8.-Hoe werkt het traject naar een A diploma?
De weg naar het behalen van een A diploma gaat in 5 niveaus.

Niveau 1 is water vrijmaken, drijven buik/rug, beginnende crawl beweging met de benen en een grove beenslag. Niveau 2 is verfijning van de beenslag met een goede voetenstand( voor stuwing) op buik en rug, drijven buik en rug. Niveau 3 is leren zwemmen met armen en benen
(combinatie), watertrappen. De eerste 3 niveaus nemen het grootst gedeelte van het aantal lessen in beslag. Niveau 4 is afstand opbouwen buik en rug en leren door het gat te zwemmen(25 meter bad). Niveau 5 is werken naar het afzwem programma.

Elke keer als uw zoon/dochter een niveau heeft gehaald krijgt hij/zij hier voor een gekleurde kaart. Elk niveau heeft zijn eigen kleur.

9. Hoe vaak wordt er per jaar afgezwommen?
Er wordt 6x per jaar afgezwommen, de data kunt uw vragen bij de receptie of u kunt ze vinden op de website.

10. Moet ik mijn kind afmelden voor de zwemles?
Bij ziekte of vakantie graag uw kind afmelden bij de receptie dit kan mondeling of telefonisch. Bij ziekte die waarschijnlijk langer dan 3 weken duurt , dient de leskaart op de eerste ziekte dag bij de receptie geblokkeerd te worden.

 11. Gaan de zwemlessen tijdens de vakantie door?
Alleen tijdens de zomervakantie gaan de zwemlessen niet door, alle andere vakantie gaan de zwemlessen wel door. Met Pasen, Pinksteren en Kerst komen de lessen te vervallen. Uiteraard worden deze lessen verlengd op de leskaart.

12. Kan ik de zwemles inhalen?
Ja, u kunt als de les niet verlengd wordt, de les inhalen (max. vijf keer). U kunt een inhaal les aanvragen via zwemles@detrits.nl

13. Wat als mijn kind achterblijft op bepaalde onderdelen?
Als uw kind erg achterblijft op bepaalde onderdelen, wordt er gekeken of uw kind een paar keer mee kan doen in het aandachtgroepje. Als uw kind op alle onderdelen achterblijft wordt er in overleg met u gekeken naar de beste oplossing voor uw kind.

14.Kan mijn kind 2x per week 1 uur les krijgen?
Dat is mogelijk, via een versneld lestraject op woensdag en vrijdag (tegen extra betaling).

15. Hoe blijf ik op de hoogte van de vorderingen van mijn kind?
Tijdens de openzwemlessen kunt u het laatste half uur bij uw kind komen kijken, u krijgt dan ook de gelegenheid om vragen te stellen. Als u eerder dringende vragen heeft kunt u een terug bel verzoek bij de receptie achterlaten. U kunt de data van de openlessen vinden op onze website of vragen bij de receptie. Ook kunt u de vorderringen van uw kind volgen via het Leerling Volgsysteem op de website.

16. Is er ook zwemles voor kinderen met een beperking?
Er is zwemles voor kinderen met een beperking, deze groepjes zijn niet groter dan 4 leskinderen. De instructrice die deze les geeft is hiervoor speciaal opgeleid.

17. Hoe kan het dat het ene kind sneller dan een ander kind zijn /haar diploma haalt?
Geen enkel kind is gelijk! De groei, coördinatie en ontwikkeling zijn zo verschillend. Er wordt daarom bij elk kind individueel gekeken.

18. Zwemt mijn kind altijd bij dezelfde instructeur?
Doordat er individueel naar uw kind wordt gekeken, of uw kind mee kan komen in de groep, kan het zijn dat uw kind een andere instructeur krijgt.

19. Moeten kinderen zonder diploma tijdens het vrij zwemmen altijd zwembandjes/vleugels om?
Kinderen die geen zwemdiploma A bezitten zijn verplicht zwemvleugels te dragen.
Als u met uw kind komt oefenen mag, onder scherp toezicht van een volwassen begeleider, uw kind zonder hulpmiddel zwemmen.

20. Wanneer is het veilig voor mijn kind om alleen vrij te zwemmen?
Als uw kind het zwem ABC bezit. 
Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Die andere vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen die voorbereiden op het Zwemdiploma C. Anders dan vroeger, toen er nog alleen diploma A en B waren, hebben kinderen dus ook echt diploma C nodig

21. Op welke tijden kan ik rustig banen zwemmen?
De rustigste tijden om banen te zwemmen zijn maandagmiddag 11.30 uur tot 15.30 uur, dinsdag van 08.30 uur-13.00 uur, woensdag van 11.00 uur-17.30 uur, donderdag van 08.30 uur tot 17.30 uur en vrijdag van 11.00 uur- 13.00 uur (soms zitten er groepen in).

22. Vanaf welke leeftijd mag  mijn kindje aan baby peuter zwemmen meedoen?
Er zijn drie groepen voor het babypeuterzwemmen: groep 1: is vanaf +/- 10 weken t/m 1½ jaar, groep 2: is vanaf 1½ t/m 2½ jaar, groep 3: is vanaf 2½ t/m 4 jaar

23. Waarom mag ik niet met buitenschoenen/ buggy’s de garderobe en zwembad betreden?
I.v.m. hygiëne/ bacteriën  mag u met schoenen waar buiten op gelopen is niet de garderobe/zwem zaal betreden, andere mensen lopen hier met blote voeten overheen en hebben kans op schimmels. Onder de wielen van buggy’s/kinderwagens neemt u hetzelfde mee van buiten  als onder schoenen.

24. Is er een landelijk telefonisch meldpunt als ik met mijn klacht bij de Trits niet terecht kan?                                                                                                                                                     Ja, volg de link hieronder.

Staat uw vraag hier niet tussen dan kunt u een mail sturen naar info@detrits.nl

Handige link: www.allesoverzwemles.nl